Over de FOD

2018 – Welkom aan 121 nieuwe medewerkers!

De stijging van het aantal aanwervingen zet zich door in 2018. De FOD verwelkomde 121 nieuwe medewerkers, 67 werden uitgezwaaid. Met een rekruteringcampagne op sociale media werden de juiste profielen aangetrokken. Tijdens een Meet & Greet konden potentiële kandidaten kennis maken met toekomstige collega’s en de werkplek ontdekken.  

Meer dan 10% van het totale personeelsbestand  
In 2018 werden 121 aanwervingen succesvol afgewerkt. Dat is meer dan 10% van het totale personeelsbestand en omvat de aanwerving van ambtenaren voor de FOD Mobiliteit en Vervoer inclusief Beliris, maar ook voor o.a. de Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit van de Spoorwegen, het Onderzoeksorgaan voor Ongevallen en Incidenten op het Spoor. 

Kansen voor jongeren 
In 2018 werkten 16 jongeren gedurende een jaar met een startbaanovereenkomst bij de FOD. Pasafgestudeerden kunnen zo ervaring opdoen in een functie die aansluit op hun profiel en diploma. Er zijn startbaanovereenkomsten voor jongeren met een hoger diploma, master of bachelor, en voor jongeren met een diploma hoger secundair onderwijs of zonder diploma.  

Sinds 2018 worden ook de stageplaatsen voor studenten gepubliceerd en kan via een digitaal formulier op de website spontaan gesolliciteerd worden voor een schoolstage. In 2018 volgden 5 studenten een schoolstage bij de FOD.  

Onze medewerkers zijn onze beste ambassadeurs 
Voor het invullen van de vele vacatures werd een campagne op sociale media opgezet. Hierin stonden de getuigenissen van onze medewerkers centraal. Zij zijn immers de beste ambassadeurs voor de FOD als werkgever. Van een aantal getuigenissen werden mini videocapsules gemaakt. Deze en de andere getuigenissen werden verzameld op een pagina op de website.  

Om potentiële kandidaten een blik te geven in onze organisatie werd een Meet & Greet georganiseerd. Zo’n 150 kandidaten – studenten, werkzoekenden, mensen uit de openbare en de privé sector – namen deel. Tijdens deze “jobbeurs” kregen de deelnemers een overzicht van de verschillende bevoegdheden en taken van de FOD, een overzicht van de vacante functies én konden ze op oefengesprek komen bij SELOR, het selectiebureau van de federale overheid. De middag werd afgesloten met een rondleiding in het hoofdgebouw in Brussel.  

Back to top button