Wegvervoer

2018 – Ook inschrijving voertuig met gepersonaliseerde nummerplaat volledig online

De FOD Mobiliteit en Vervoer digitaliseerde de aanvraagprocedure voor gepersonaliseerde nummerplaten. Sinds maart 2018 kan je je aanvraag eenvoudig via de website indienen en je voertuig inschrijven. Hiermee breidde de FOD de online dienstverlening voor burgers verder uit.  

Betere dienstverlening 

Sinds 2004 verloopt de inschrijving van voertuigen via de online toepassing WebDIV. In 2018 werden op deze manier 1.355.924 inschrijvingen, of 78,74%, verwerkt. De toepassing heeft vele voordelen. Verzekeraars kunnen het dossier online in orde brengen en de volgende dag levert bpost de nummerplaat aan huis.  

Deze online dienstverlening werd het afgelopen jaar uitgebreid voor de gepersonaliseerde nummerplaten. Sinds eind 2015 was het al mogelijk om online na te gaan of de gewenste combinatie voor de nummerplaat beschikbaar was. Vanaf maart 2018 kan de nummerplaat ook online aangevraagd worden. Na bevestiging door DIV kan de nummerplaat online betaald worden en kan de verzekeraar het dossier verder afhandelen via WebDIV.  

Door deze uitbreiding van de online dienstverlening, en dankzij de goede samenwerking met de verzekeraars en bpost, kunnen nog meer dossiers via digitale weg afgehandeld worden. Hierdoor moet de klant geen afspraak meer maken in een DIV-kantoor. De loketmedewerkers kunnen zo hun aandacht besteden aan complexere dossiers.  

Back to top button