Duurzame Mobiliteit

2018 – “Iedereen op weg!” – Online gids voor personen met beperkte mobiliteit

Eind 2018 lanceerde de FOD Mobiliteit en Vervoer een online gids voor personen met een beperkte mobiliteit met de campagne “Iedereen op weg!”. Hiermee zet de FOD Mobiliteit en Vervoer zich in om burgers met een handicap aan te moedigen om zich te verplaatsen en mobiel te blijven. 

Alle info gebundeld op één plaats 

Deze online gids centraliseert de informatie voor personen met een handicap en/of met beperkte mobiliteit (PBM). De gids bundelt alle aspecten omtrent mobiliteit en vervoersmiddelen aan de hand van vragen/antwoorden. Bijvoorbeeld: “Kan ik bijstand genieten tijdens mijn vliegreis?” “Mag ik op de openbare weg rijden met mijn rolstoel?” Of nog, “Mag mijn reservering voor een reis met de autocar worden geweigerd?” 

Met alle betrokken partijen 

De informatie werd samengesteld in overleg met de verschillende bevoegdheidsniveaus, met de verschillende actoren van de vervoerssector uit alle gewesten evenals met de verenigingen die hulp bieden aan personen met een handicap. 

Campagne “Iedereen op weg!” 

De gids werd gelanceerd op maandag 3 december de internationale dag van personen met een handicap. Een perscommunicatie en een campagne op sociale media brachten de gids onder de aandacht van het grote publiek. Ook dankzij de promotie door de vele betrokken partners in het project kon de gids van bij de start rekenen op vele online bezoekers.  

Een langetermijnactie 

De FOD Mobiliteit en Vervoer heeft een contactcenter waar personen met beperkte mobiliteit terecht kunnen met vragen over mobiliteit en dit voor alle vervoersmiddelen.  

Contact: contact.handicap@mobilit.fgov.be  

Lees ook de brochure over passagiersrechten

Back to top button